Erasmus+ Sözlü Sınavı Giriş Bilgileri

İLAN ADI: ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ İLANI

İLAN ALT BAŞLIĞI: 2022 & 2023 YILLARI KA131 (AB Üye Ülkeleri ve Programla İlişkili Üçüncü Ülkeler) PROJELERİ

PROJE TÜRÜ: TEK ve BİRDEN FAZLA (KONSORSİYUM) YARARLANICILI PROJELER

İLAN PROJE NO: 2022-1-TR01-KA131-HED-000057314, 2023-1-TR01-KA131-HED-0000XXXXX, 2022-TR01-KA131-HED-0000064914, 2022-TR01-KA131-HED-0000059267, 2023-TR01-KA131-HED-00000XXXXX

İLAN TARİHİ: 19.12.2022

Erasmus+ Yabancı Dil Sınavının ikinci aşaması olan sözlü sınav 03.03.2023 tarihinde saat 10.00’da Microsoft Teams uygulaması üzerinden gerçekleştirilecektir. 27.02.2023 tarihinde “25.02.2023 Tarihli Erasmus+ Yabancı Dil Sınavı Sonuçları ve Sözlü Sınava Girebilecek Adayların Listesi” başlığı ile ilan edilen listede sonucu sözlü sınava girebilir olarak görünen adayların sözlü sınava katılmaları gerekmektedir. Sınavın her iki aşamasına da katılım zorunludur. İki aşamadan birine katılmayan adayların puanı oluşmayacak ve sınavı geçersiz sayılacaktır. Erasmus+ Yabancı Dil Sınavı puanı çoktan seçmeli sınavın %50’si ve sözlü sınavın %50’sinden oluşmaktadır.

Başvuruda geçerli bir dil puanı (YDS, e-YDS, YÖKDİL, KPDS, ÜDS, geçerliliği devam eden SCÜİRO Yabancı Dil Sınavı ve ilanda belirtilen diğer sınavlar) beyan eden ve 25.02.2023 tarihli Erasmus+ Yabancı Dil Sınavına girmeyen adayların sözlü sınava girmesine gerek yoktur.

SÖZLÜ SINAV BİLGİLERİ

TARİH SAAT: 03.03.2023 10.00
SÜRE: ortalama 5 dk / kişi başı
Erasmus+ Yabancı Dil Puanına oranı: %50
Sınav Ortamı: Microsoft Teams

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

• Sınav çevrim içi olarak Microsoft Teams uygulaması üzerinden gerçekleştirilecektir.
  • Adayların kurumsal e-posta adresleri (ogrencino@cumhuriyet.edu.tr) ile sisteme giriş yapmaları gerekmektedir. Teams uygulamasının çalışmaması halinde veya sisteme tarayıcı üzerinden giriş yapılması durumunda isim alanına Ad Soyad ve Öğrenci Numarasının yazılması zorunludur.
  • Öğrenciler ilgili personel tarafından teker teker sözlü sınava alınacaktır. Sıra size gelene kadar lobide bekleyiniz.
  • Sözlü sınavın başlangıcında sınav sorumlusu tarafından kimlik kontrolü gerçekleştirilecektir. Adayların T.C. Kimlik Kartı/Nüfus Cüzdanı/Yabancı Kimlik Kartı/Geçerliliği devam eden Pasaport ile Öğrenci Kimlik Kartlarını hazır bulundurmaları gerekmektedir. Kimlik kontrolü adayın kameraya yüzü net bir şekilde belli olacak bir açıdan bakmaları ve her iki kimlik kartını da aynı anda sınav sorumlusuna göstermek suretiyle gerçekleştirilecektir. T.C. Kimlik Kartı kayıp durumda olan afetzedeler https://www.turkiye.gov.tr/nvv-afetzedeler-icin-gecici-kimlik-belgesi-temini adresinden edinecekleri Afetzedeler için geçici kimlik belgesini ibraz edebilirler. Öğrenci kimlik kartı kayıp durumda olan afetzedeler ise Dijital Türkiye Portali (e-Devlet) üzerinden alacakları öğrenci belgesini ibraz edebilirler.
  • Görüntüsünü açmayan, açamayan veya açmayı reddeden adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.
  • Her iki kimlik kartının da gösterilmesi zorunludur. Yalnızca bir tanesini gösteren veya kimlik kartı göstermeyen adayların sınavları geçersiz sayılacaktır.
  • Sınav süresince sınav güvenliği açısından kamera kaydı alınmakta ve ilgili mevzuatta belirtilen süre boyunca saklanmaktadır.
  • Aday sınava girerek kişisel verilerinin işlenmesi ve saklanmasını kabul etmiş sayılır.
  • Sınavın güvenliği ile ilgili tereddüt olması halinde sınav sorumlusu sınavın geçerliliği ile ilgili karar almada tam yetkilidir.

SÖZLÜ SINAVA GİRİŞ BİLGİLERİ

Sözlü sınava giriş bilgileri aşağıda belirtilmiştir.

Aşağıdaki buton sınav saatinde aktif olacaktır. Sınav saatinde butona tıklayıp TCKN ve öğrenci numaranız ile sorgulama yaptıktan sonra Teams bağlantısına tıklayıp sözlü sınava erişebilirsiniz.

Sınavın sağlıklı bir şekilde işleyebilmesi için lütfen sınav saatinden önce Microsoft Teams uygulamasını kurup çalıştığından emin olunuz. Teams uygulamasının kullanımı ile ilgili kılavuzlar Üniversitemiz Uzaktan Eğitim Portalinde bulunmaktadır.

SINAV ESNASINDA OLUŞAN SORUNLAR İÇİN ANLIK İLETİŞİM VE ÇÖZÜM ADRESİ

Sınav öncesi veya esnasında oluşan sorunların bildirimi için bize kurumsal whatsapp numaramızdan ulaşabilirsiniz.

* Bu sayfadaki veri ile ilan metninin PDF sürümü arasında bir uyuşmazlık olması durumunda PDF sürümü esas alınır.