Erasmus+ Sonuçlarının Ertelenmesi ve Afetzede Beyan Başvurularının Alınması

Erasmus+ Değerlendirme Sonuçlarının Ertelenmesi

19.12.2023 tarihli Erasmus+ Öğrenci Hareketliliği İlanının (2022, 2023 KA131) değerlendirme sonuçları 06.02.2023 tarihinde meydana gelen deprem felaketinden dolayı mağdur olan ve afetzede haklarından yararlanmak isteyen adayların başvurularının alınması nedeniyle 14.03.2023 tarihinde ilan edilecektir.

Afetzedelerin Başvurularının Alınması

06.02.2023 tarihinde meydana gelen deprem nedeniyle deprem bölgesi ilan edilen 11 il ve 1 ilçede(Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa ve Elazığ illeri ile Sivas’ın Gürün ilçesi) ikamet eden Erasmus+ öğrenci öğrenim ve staj hareketliliğine başvurmuş olan adayların başvuruları +10 puan ile önceliklendirilecektir. Adayların bir (anne, baba, çocuklar, eş) ve/veya ikinci derece (eşin annesi, eşin babası ile kendisinin veya eşinin büyükbabası, büyükannesi, torunları ve kardeşleri) yakınlarının afetzede olması ve ispatlanması halinde önceliklendirme işlemi uygulanacaktır.

Erasmus+ öğrenci öğrenim ve staj hareketliliğine başvuran afetzedelerin 13.03.2023 tarihine kadar aşağıdaki butona tıklayarak başvuru dilekçesini doldurmaları gerekmektedir. Durumun doğrulanabilmesi için dilekçede belirtilen belgelerin de ek olarak sunulması gerekmektedir.

• Erasmus+ hareketliliğine başvuran adayın kendi e-Devlet hesabından alınmış olan güncel tarihli Nüfus Kayıt Örneği Belgesi (Nüfus Aile seçeneği seçilecek)
  • Erasmus+ hareketliliğine başvuran adayın kendi e-Devlet hesabından alınmış olan güncel tarihli Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi (İkametgah)

Afetzedenin Erasmus+ hareketliliğine başvuran adayın birinci derece (annne, baba, eş, çocuk) veya ikinci derece yakını (Eşin annesi, eşin babası ile kendisinin veya eşinin büyükbabası, büyükannesi, torunları ve kardeşleri) olması durumunda yüklenmesi gereken belgeler:

• İlgili kişinin Erasmus+ katılımcı adayının bir veya ikinci derece yakını olduğunu kanıtlayan güncel tarihli e-Devlet üzerinden alınmış Nüfus Kayıt Örneği Belgesi (Nüfus Aile seçeneği seçilecek)
  • İlgili kişinin e-Devlet hesabından alınmış olan güncel tarihli Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi (İkametgah)

İkametini değiştiren afetzedeler normal Yerleşim Yeri Belgesi almak yerine yine e-Devlet üzerinden Tarihçeli Yerleşim Yeri Belgesi alıp sisteme yükleyebilir.