Erasmus+ Yabancı Dil Sınavı Yazılı Sınava Giriş Belgesi (2023, 2024)

04.12.2023 tarihli Erasmus+ Öğrenci Hareketliliği İlanı (2023, 2024 KA131) ile 11.01.2024 tarihli Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Karma Yoğun Program (BIP) İlanı (2023 KA131) başlıklı ilanlara başvuran ve Erasmus+ Yabancı Dil Sınavına gireceğini beyan eden öğrenciler aşağıdaki butona tıklayarak sınava giriş belgesini edinebilir.

• Sınava yalnızca sınava gireceğini beyan eden ve yabancı dil seçimi yapan öğrenciler alınacaktır. Sınava gireceğini beyan etmeyen öğrenciler için sınava giriş belgesi oluşturulmamıştır.
  • Her öğrenci yalnızca bir yabancı dilden sınava girebilir.
  • Sınava gireceğini beyan edip girmeyenler hakkında ilgili mevzuat çerçevesinde yaptırım uygulanır.
  • Yazılı sınava girip asgari puan şartını sağlayan adaylar sözlü sınava alınacaktır. Asgari puan şartını sağlamayan adaylar sözlü sınava giremeyecektir. Sözlü sınav ile ilgili bilgiler yazılı sınavın gerçekleştirilmesi sonrası duyurulacaktır.

Sorgulama sonucu Sınava Giriş Belgenizi görüntüleyemiyorsanız veya belgenin hatalı olduğunu düşünüyorsanız 22.02.2024 tarihine kadar erasmus [at] cumhuriyet.edu.tr adresine durumunuzu açıklayan bir e-posta gönderiniz.

DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

1. Sınava girebilmeniz için yanınızda Sınava Giriş Belgesi (yukarıdaki butona tıklayarak edinilen belge), fotoğraflı ve onaylı kimlik belgesi (fotoğraflı, soğuk damgalı ve T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı, T.C. kimlik numaralı sürücü belgesi, Süresi geçerli pasaport vb.) ve Öğrenci Kimlik Kartınızı yanınızda bulundurmanız zorunludur. Bunların dışında başka hiçbir belge sınava girebilmeniz için geçerli olmayacaktır.
  2. Sınava girebilmeniz için gerekli belgeler dışında yanınızda poşet, kitap, sözlük, defter, not vb. dokümanlar ile cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları bulundurmanız yasaktır.
  3. Sınavda yapacağınız işaretlemeler ve yazacağınız yazılar için yanınızda koyu yazan siyah kurşun kalem ve iz bırakmayan silgi bulunmalıdır.
  4. Kimlik kontrolleri, üst araması ve salona yerleştirme işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için sınav saatinden en az 30 dakika önce sınav binasında hazır bulunmanız gerekmektedir.
  5. Sınava giriş belgesinde belirtilen salon ve sıra numaranızda girmediğiniz takdirde sınavınız geçersiz sayılacaktır.
  6. Sınav süresi 90 dakikadır. Sınavın ilk 15 dakikasından sonra her ne sebeple olursa olsun hiçbir adayın sınav salonuna girmesine izin verilemez. Sınavdan ilk 30 dakika ve son 15 dakika çıkmak yasaktır.