Erasmus+ Uluslararası Personel Haftası Düzenlendi

Üniversitemiz, 8-12 Mayıs 2023 tarihleri arasında Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen Uluslararası Personel Haftası etkinliklerine ev sahipliği yaptı.

Etkinliğe Arnavutluk, Karadağ, Fas, Filistin, Ürdün, Moldova, Gürcistan, Sudan, Somali, Gana, Etiyopya, Nepal, Rusya Federasyonu, Ukrayna, Cezayir, Birleşik Krallık, Litvanya ve Polonya’dan toplam 48 akademik ve idari personel katıldı.

Açılış törenine katılan Rektör Vekili Prof. Dr. Hakan Yekbaş açılış konuşmasında Uluslararası Personel Haftası sebebiyle üniversitemizi ziyaret eden tüm katılımcılara ve düzenleyicilere teşekkür etti. Yekbaş, konuşmasının devamında üniversitemizin uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini ifade etti.

Uluslararası İlişkiler Ofisi Başkanı Prof. Dr. Ali Aksu ise konuşmasında üniversitelerinin uluslararasılaşma stratejisine dair güncel bilgiler verdi. Avrupa Birliği dışındaki 33 farklı ülkedeki birçok üniversiteyle iş birliği yaptıklarını ve çeşitli etkinliklerle üniversitelerinin uluslararası alanda tanınırlığını artırmak için çalıştıkların, uluslararası öğrenci sayılarının arttığını ve yaklaşık 85 farklı ülkeden 4.000 yabancı lisans ve lisansüstü öğrencileri olduğunu belirtti. Aksu, Erasmus anlaşmalarının yanı sıra Azerbaycan, İran ve Tunus’taki üniversitelerle çift diploma anlaşmaları yaptıklarını söyleyerek Erasmus programının üniversitelerin uluslararasılaşmasında önemli bir rol oynadığını vurguladı. Konuşmasında, Türkiye’de Erasmus projelerinde en fazla fon alan üniversitelerinden birisi olduklarını ve her yıl yaklaşık 400.000 Euro’luk hibe aldıklarını belirtti. Aksu, programın gerçekleşmesinde emeği olan tüm Erasmus ekibine ve katılımcılara teşekkür ederek gelecekte uluslararası projelerde ve iş birliklerinde bulunmayı umduklarını söyledi.

Programın 9 Mayıs’ta gerçekleşen ikinci gününde ise katılımcılar kendi üniversitelerini sunumlarla tanıttılar. Ayrıca Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğünde görevli Öğr. Gör. Murat Ercan tarafından “Uluslararasılaşmada Dijitalleşme” ve Öğr. Gör. Emre Seven tarafından “Kültürlerarası İletişim” konularında seminer verildi.

Program, gelen katılımcıların uzmanlık alanlarına göre hafta boyunca yapacakları akademik ve idari ziyaretlerle devam etti. 11 Mayıs Perşembe günü ise Gürün ve Kangal gezileri düzenlendi. 12 Mayıs’ta Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın katılımıyla gerçekleştirilen kapanış programıyla katılımcılara sertifikaları takdim edilerek sona erdi.

Etkinliklere destek veren ESN Cumhuriyet (CS) ve Cumhuriyet Erasmus Club Topluluğu üyesi gönüllü öğrencilerimize teşekkür ederiz.