For incoming mobilities, please click on the button.

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Erasmus+ Başvuru İlan Takvimi

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılında planlanan olağan Erasmus+ hareketlilik ilanlarının süreç takvimlerine aşağıdaki tablolardan ulaşabilirsiniz.

Giden Yönlü Hareketlilikler

İlan No: 2410
İlan Başlığı:
Erasmus+ KA131 Öğrenci Hareketliliği İlanı
İlan No: 2411
İlan Başlığı: 
Erasmus+ KA171 Öğrenci Hareketliliği İlanı
İlan No: 2405
İlan Başlığı:
Erasmus+ KA131 Kısa Dönem Doktora Staj Hareketliliği İlanı
İlan No: 2406
İlan Başlığı:
Erasmus+ KA171 Kısa Dönem Doktora Staj Hareketliliği İlanı
İlan No: 2407
İlan Başlığı:
Erasmus+ KA131 IM (Uluslararası Hareketlilik) Öğrenci Hareketliliği İlanı
İlan No: 2408
İlan Başlığı:
Erasmus+ KA171 Öğrenci Hareketliliği İlanı (Kabul mektubu zorunluluğu bulunan)
İlan No: 2412
İlan Başlığı:
Erasmus+ KA131 Personel Hareketliliği İlanı
İlan No: 2409
İlan Başlığı:
Erasmus+ KA171 Personel Hareketliliği İlanı
İlan No: 2413
İlan Başlığı:
Erasmus+ KA131 IM (Uluslararası Hareketlilik) Personel Hareketliliği İlanı

Incoming Mobilities

İlan No: 2404
İlan Başlığı:
Erasmus+ KA171 Gelen Yönlü Öğrenci Hareketliliği İlanı
İlan No: 2501
İlan Başlığı:
Erasmus+ KA171 Gelen Yönlü Personel Hareketliliği İlanı

Açıklamalar

[1]: Geçerli bir yabancı dil puanı olan adaylar başvuru esnasında beyan ettikleri takdirde sınava katılmak zorunda değildir. Geçerli bir puanı olup sınava katılmak isteyen adaylar başvuru esnasında beyan etmeleri durumda sınava katılabilirler. Bu durumda puanı yüksek olan sınav dikkate alınır. Yabancı dil sınavına katılacağını beyan edenlerin sınava katılımları zorunludur. Katılacağını beyan edip katılmayanlar hakkında T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığının (Türkiye Ulusal Ajansı) yayınlamış olduğu Erasmus+ Yükseköğretim Kurumları için El Kitabı, T.C. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Yönergesi ile Erasmus Programı Yönergesinde belirtilen hükümler çerçevesinde yaptırımlar uygulanır. Geçerli bir yabancı dil puanı olmayan ve asgari puan şartını sağlayamayan adaylar Erasmus+ hareketliliği gerçekleştirmeye hak kazanamazlar. Sınav ile ilgili duyurular (sınav yeri, saati ve sınava giriş belgeleri vb.) Koordinatörlüğümüzün internet sitesi üzerinden duyurulacaktır. Bu duyurular tebliğ niteliğinde olup adaylara herhangi bir tebligat yapılmayacaktır. Adayın ilgili internet sitesini takip etmesi gerekmektedir.

[2]: Değerlendirme Sonuçları Koordinatörlüğümüzün internet sitesi (https://erasmus.cumhuriyet.edu.tr) üzerinden ilan edilecektir.

[3]: Adaylar sonuçların açıklanmasından itibaren 7 gün içerisinde değerlendirme sonuçlarına itiraz edebilirler. İtiraz dilekçesi çevrimiçi (online) alınacaktır. Elden itiraz dilekçesi alınmayacaktır. İtiraz dilekçesinin teslimi ile ilgili ayrıntılar daha sonra duyurulacaktır.

[4]: Katılımcılar, Erasmus+ kapsamında hak kazandıkları hareketlilikleri gerçekleştireceğine dair katılım beyannamesi veya haklarından vazgeçmek istediklerine dair feragat dilekçesi teslim etmek zorundadır. Bu belgeler sonuçların açıklanmasından itibaren 7 gün içerisinde çevrimiçi (online) olarak teslim edilmelidir. Süresi içerisinde belge teslimi yapmayan adaylara T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığının (Türkiye Ulusal Ajansı) yayınlamış olduğu Erasmus+ Yükseköğretim Kurumları için El Kitabı, T.C. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Yönergesi ile Erasmus Programı Yönergesinde belirtilen hükümler çerçevesinde yaptırımlar uygulanır.

[5]: Bu madde staj hareketliliğine hak kazananlar için geçerlidir. (Belirtilen tarihe kadar davet mektubu teslim edilmediği takdirde aday hakkını kaybedecektir.) Örnek davet mektubu için tıklayınız.

[6]: Bu tarihten önce hareketlilik gerçekleştirilemez. İlgili tarih hareketliliğe başlanabilecek en erken tarihtir.

[7]: Bu tarihe kadar Türkiye’ye dönmüş ve tüm evrakları teslim etmiş olma zorunluluğu bulunmaktadır.

* İlgili projenin bütçesinin elverişli olmaması nedeniyle bazı ilanlar yayınlanmayabilir. Zorunlu koşullarda takvimin bir kısmı veya tamamı değişiklik gösterebilir.