For incoming mobilities, please click on the button.

Erasmus+ Öğrenci Kısa Dönem Doktora Staj Hareketliliği İlanı (2024 KA171) [İlan No: 2406]

İLAN BİLGİLERİ

İLAN NO: 2406

İLAN BAŞLIĞI: ERASMUS+ ÖĞRENCİ KISA DÖNEM DOKTORA STAJ HAREKETLİLİĞİ İLANI

EYLEM TÜRÜ: KA171 (Programla İlişkili Olmayan Üçüncü Ülkeler)

PROJE TÜRÜ: TEK YARARLANICILI PROJELER

PROJE YILI: 2024 YILI

PROJE NO: 2024-1-TR01-KA171-HED-000204921

İLAN TARİHİ: 16.09.2024

Türkiye Ulusal Ajansı ile Üniversitemiz arasında hibe sözleşmesi imzalanmadığından hak kazan katılımcılar ilgili sözleşme imzalandıktan sonra hareketliliklerini gerçekleştirebilir. Sözleşme imzalanmadan herhangi bir hareketlilik gerçekleştirilemez.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü Erasmus+ KA171 (Programla İlişkili Olmayan Üçüncü Ülkeler) Öğrenci Kısa Dönem Doktora Staj Hareketliliği ilanına çıkmış bulunmaktadır.

Başvurular TURNAPortal üzerinden Dijital Türkiye (e-Devlet) şifresi ile ÖNEMLİ TARİHLER başlığı altında belirtilen tarihler arasında https://turnaportal.ua.gov.tr adresi üzerinden alınacaktır.

Başvuru kılavuzu ilgili duyurunun ekinde mevcuttur. İlan metni ve başvuru kılavuzuna uygun başvuru yapılmaması halinde başvurular geçersiz sayılmaktadır.

Kısa Dönem Doktora Staj Hareketliliği başvuruları 07.10.2024 – 21.10.2024 tarihleri arasında alınacaktır. 

Kısa Dönem Doktora Staj Hareketliliği için yabancı dil sınavı uygulanmayacaktır. Adaylar ilan metninde geçerli olarak belirtilen dil belgelerini yükleyebilir.

 

Ayrıntılar için ilan metnini inceleyiniz.

Türkiye Ulusal Ajansı ile Üniversitemiz arasında hibe sözleşmesi imzalanmadığından hak kazan katılımcılar ilgili sözleşme imzalandıktan sonra hareketliliklerini gerçekleştirebilir. Sözleşme imzalanmadan herhangi bir hareketlilik gerçekleştirilemez.

Türkiye ile Avrupa Komisyonu arasında 2024 Yılı Katkı Anlaşması henüz imzalanmamıştır. Bu nedenle, Erasmus+ öğrenci hareketliliği kapsamında yapmış olduğunuz başvuru sonucunda hareketliliğe hibeli ya da hibesiz olarak seçilmeniz kazanılmış bir hak niteliği taşımamaktadır. Hibe alıp almayacağınız veya hibenizin tutarı Avrupa Komisyonu ile imzalanacak anlaşma ve akabinde üniversitenize tahsis edilecek hibe tahsis süreçleri sonuçlandığında kesinleşecek olup, söz konusu anlaşma süreçlerinde yaşanacak gecikmelerden veya aksaklıklardan kaynaklanabilecek maddi veya manevi kayıplardan üniversiteniz veya Türkiye Ulusal Ajansı sorumlu tutulamaz.

2024 yılı projelerinin hareketlilikleri Türkiye ile Avrupa Komisyonu arasında 2024 Yılı Katkı Anlaşmasının imzalanması sonrası başlayacaktır.

Sisteme yüklenen davet yazısının örnek davet mektubunda belirtilen bilgileri içermesi gerekmektedir. Sisteme yüklenen davet yazılarının standarda uymaması (kurum anteti, öğrenciye ait kişisel ve eğitim bilgileri, davet eden kurumun adı, adresi, telefonu, ağ sitesi adresi, e-posta adresi, yetkili kişinin adı, görevi, imza yetkili olup olmadığı, kişisel ve iletişim bilgileri, ıslak imza, kaşe ve mühür veya doğrulanabilir elektronik imza, faaliyete ilişkin ayrıntılı bilgiler ve örnek davet yazısında belirtilen diğer bilgiler) durumunda davet yazısı geçersiz sayılacak, önceliklendirme puanı verilemeyecektir.

Ağırlıklı genel not ortalaması oluşmamış olan Yüksek Lisans ve Doktora öğrencilerinin bir önceki öğrenim kademesindeki mezuniyet not ortalaması sistem tarafından otomatik olarak eklenecektir. Bu durumda olan öğrencilerin Transkript belgesi alanına bir önceki öğrenim kademesinin mezuniyet transkriptini yüklemeleri gerekmektedir (mezuniyet transkriptinde adayın mezun olduğu ibaresi ve mezuniyet not ortalamasının bulunması gerekmektedir). Transkript dosyasının taşıması gereken şartlar başvuru belgeleri kısmında belirtilmiştir.

Lisans öğrencilerinin ağırlıklı genel not ortalaması başvuru bitiş tarihine kadar oluşacağından bu durum lisans öğrencileri için geçerli değildir.

Bu ilan kapsamında yalnızca İngilizce dilindeki sınav sonuçları kabul edilmektedir.

Kısa Dönem Doktora Staj Hareketliliği için Ofisimiz tarafından Erasmus+ Yabancı Dil Sınavı uygulanmayacaktır. Bu hareketlilik türüne başvuracak Doktora ve DUS öğrencileri ilan metninde geçerli olarak belirtilen sınavların (YDS, YÖKDİL, KPDS, ÜDS, TIPDİL, vd.) sonuç belgelerini yükleyebilirler.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından Türkiye Bursları bursu (YTB Bursu) alan yabancı uyruklu öğrencilerin başvuru esnasında YTB bursiyeri beyan dilekçesini ibraz etmesi gerekmektedir. Başvuru sırasında ilgili dilekçeyi ibraz etmeyen öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacaktır.

DOSYALAR

Türkiye Ulusal Ajansı ile Üniversitemiz arasında hibe sözleşmesi imzalanmadığından hak kazan katılımcılar ilgili sözleşme imzalandıktan sonra hareketliliklerini gerçekleştirebilir. Sözleşme imzalanmadan herhangi bir hareketlilik gerçekleştirilemez.

BAŞVURU

* Bu sayfadaki veri ile ilan metninin PDF sürümü arasında bir uyuşmazlık olması durumunda PDF sürümü esas alınır.
* TURNAPortal Kullanım Kılavuzu bilgilendirme amacı taşımakta olup herhangi bir resmi geçerliliği bulunmamaktadır. Her türlü ihtilafta ilan metninin PDF sürümü esas alınır.