For incoming mobilities, please click on the button.

Erasmus+ Personel Hareketliliği İlanı (2024 KA171) [İlan No: 2409]

İLAN BİLGİLERİ

İLAN NO: 2409

İLAN ADI: ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME VE EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ İLANI

İLAN ALT BAŞLIĞI: KA171 (Programla İlişkili Olmayan Üçüncü Ülkeler) 2022, 2023 PROJELERİ

PROJE TÜRÜ: TEK YARARLANICILI PROJELER

İLAN PROJE NO: 2024-1-TR01-KA171-HED-000204921

İLAN TARİHİ: 30.09.2024

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü Erasmus+ KA171 (Programla İlişkili Olmayan Üçüncü Ülkeler) Personel Hareketliliği ilanına çıkmış bulunmaktadır.

Başvurular 21.10.2024 – 04.11.2024 tarihleri arasında alınacaktır. 

Ayrıntılar için ilan metnini inceleyiniz.

Personel Hareketliliklerinden Sorumlu Ofis Personeli

Yasemin KAN

Giden Yönlü Personel Hareketlilikleri

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 22.02.2022 tarih ve 12994 sayılı yazısı ile T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığının (Türkiye Ulusal Ajansı) 06.10.2023 tarih ve 81749 sayılı yazıları gereği Erasmus+ Yükseköğretim Öğrenci ve Personel Hareketliliği ile ilgili süreçlerin TURNAPortal (https://turnaportal.ua.gov.tr/) üzerinden yürütülmesi gerektiğini hüküm altına aldığından hareketlilik öncesi, süresince ve sonrası talep edilen tüm belgelerin (katılım beyanı, feragat dilekçesi, kabul mektubu/davet yazısı, görevlendirme için Yönetim Kurulu Kararı, kimlik, pasaport, hareketlilik sözleşmesi (mobility agreement), katılım belgesi/sertifikası vb.) Portale yüklenmesi zorunludur.

İki hareketlilik türüne aynı anda başvuru yapılamaz. Hem ders verme hem de eğitim alma hareketliliğine başvuru yapıldığında sistem hangi başvurunuza öncelik vermek istediğinizi soracaktır. Bu aşamada önceliklendirdiğiniz başvuru esas alınacak, diğer başvuru dikkate alınmayacak ve geçersiz sayılacaktır. Önceliklendirme sisteminin çalışmaması veya hatalı çalışması durumunda ilk başvuru geçerli, diğer başvurular geçersiz sayılacaktır.

Türkiye Ulusal Ajansı ile Üniversitemiz arasında hibe sözleşmesi imzalanmadığından hak kazan katılımcılar ilgili sözleşme imzalandıktan sonra hareketliliklerini gerçekleştirebilir. Sözleşme imzalanmadan herhangi bir hareketlilik gerçekleştirilemez.

Türkiye ile Avrupa Komisyonu arasında 2024 Yılı Katkı Anlaşması henüz imzalanmamıştır. Bu nedenle, Erasmus+ öğrenci hareketliliği kapsamında yapmış olduğunuz başvuru sonucunda hareketliliğe hibeli ya da hibesiz olarak seçilmeniz kazanılmış bir hak niteliği taşımamaktadır. Hibe alıp almayacağınız veya hibenizin tutarı Avrupa Komisyonu ile imzalanacak anlaşma ve akabinde üniversitenize tahsis edilecek hibe tahsis süreçleri sonuçlandığında kesinleşecek olup, söz konusu anlaşma süreçlerinde yaşanacak gecikmelerden veya aksaklıklardan kaynaklanabilecek maddi veya manevi kayıplardan üniversiteniz veya Türkiye Ulusal Ajansı sorumlu tutulamaz.

Başvuru ekranında başvuran adayın görev yaptığı birim sorulmaktadır. Beyan edilen birime göre başvuru yapılabilecek kurumlar tercih ekranına yansımaktadır. İlgili kutucukta çalışma alanı veya kadro yeri dikkate alınmaksızın görevlendirilen birimin özelden genele doğru (Enstitü/Fakülte/MYO/YO değil BD/ABD/Bölüm seçilmelidir) seçilmesi gerekmektedir. Beyan edilen birim ile PBS verisi arasında bir uyumsuzluk saptanması durumunda adayın başvurusu geçersiz sayılır.

Uygulamalı birimlerde öğretim görevlisi olarak görev yapan akademik personelin birimi REKTÖRLÜK olarak seçmesi gerekmektedir. Bu öğretim elemanları yalnızca Personel Eğitim Alma Hareketliliğine başvuru yapabilir.

İdari personelin birimi REKTÖRLÜK olarak seçmesi gerekmektedir. Bu personel yalnızca Personel Eğitim Alma (dil puanını kullanmak isterse) veya Personel Eğitim Alma (Dil Puanı olmayan İdari Personel) Hareketliliğine başvuru yapabilir.

Üniversitemizde Sağlık Bakanlığı adına Asistan (TUS/DUS kapsamında) olarak görev yapan personelin personel bilgisi YÖKSİS üzerinden sorgulanamadığından Portal’den manuel olarak eklenmesi gerekmektedir. Personel bilgilerini eklerken görevin ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ olarak seçilmesi gerekmektedir. İşlem sonrası Koordinatörlüğümüz ile iletişime geçilip personel bilgilerinin onaylatılması gerekmektedir.

ÜLKELER tablosunda belirtilen ISCED kodlarının birim/bölüm karşılıklarına https://erasmus.cumhuriyet.edu.tr/erasmus/isced-codes/ sayfasından ulaşılabilir.

İlave hibe ve içerme desteği başvuru sırasında talep edilmeli ve ilgili kutucuklar işaretlenmelidir. Başvuru sırasında bu destekler talep edilmemiş ve ilgili belgeler yüklenmemişse daha sonra bu desteklere talep başvurusu yapılamaz, yapılsa dahi kabul edilmez.

DOSYALAR

BAŞVURU

* Bu sayfadaki veri ile ilan metninin PDF sürümü arasında bir uyuşmazlık olması durumunda PDF sürümü esas alınır.
* TURNAPortal Kullanım Kılavuzu bilgilendirme amacı taşımakta olup herhangi bir resmi geçerliliği bulunmamaktadır. Her türlü ihtilafta ilan metninin PDF sürümü esas alınır.