(ÖNEMLİ) Ulusal ajanstan ERASMUS+ hareketliliğine katılacaklar ve dönecekler hakkında duyuru

Tüm öğrenci ve personelimizden gelen sık sorular üzerine ulusal ajansın duyurusunu sizlerle paylaşmak istedik.

Öğrenci ve personelimize anlayışı için teşekkür ediyoruz ve duyuruda belirtilen hususlara dikkat etmesini diliyoruz ve yakın zamanda salgın hakkında iyi haberler almayı temenni ediyoruz.

Değerli Erasmus+ Yararlanıcıları,
Değerli Erasmus+ Koordinatörleri,

Ülkemizde Kovid-19 virüsü ile mücadele kapsamında alınan önlemler doğrultusunda, Erasmus+ Programından yararlanan vatandaşlarımızdan gelen sorular üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur.

1-Erasmus+ Programı çerçevesinde ülkemizden diğer ülkelere gidecek tüm vatandaşlarımızın, gidişlerini 13 Mart 2020 tarihinden itibaren ikinci bir duyuruya kadar erteleme zorunluluğu doğmuştur. Bu durumdaki vatandaşlarımızın Türkiye Ulusal Ajansı ve Türkiye'deki kurumlarından bilgi almaları ve gidecekleri ülkelerdeki kurumları bilgilendirmeleri yerinde olacaktır.

2-Erasmus+ Programı kapsamında yurtdışında bulunan vatandaşlarımızın, ilgili makamlarımızca dün ve bugün alınan önlemler ve yapılan çağrılar çerçevesinde, bulundukları ülkelerde kalmaları, alınan yerel sağlık önlemlerine ve yerel makamların kararlarına uymaları ve bulundukları ülkelerdeki Türkiye Büyükelçilik ve Başkonsolosluklarının yönlendirmelerini düzenli olarak izlemeleri yerinde olacaktır.

Bulundukları ülkelerden ülkemize dönmek isteyenlerin, böyle bir kararı Erasmus+ sözleşmelerinden kaynaklanan taahhütleri üstlenmeleri koşuluyla ve bulundukları ülkelerdeki kurumları ve ülkemizde bağlı oldukları kurumları ile istişare ederek vermeleri tamamen kendi sorumlulukları olacaktır. Ancak vatandaşlarımızın ikinci bir duyuruya kadar bulundukları ülkelerde kalmalarının ilgili makamlarımızca tavsiye edildiği önemle dikkate alınmalıdır.

Tüm Erasmus+ Programı yararlanıcılarına, koordinatörlerine ve ilgili vatandaşlarımıza saygıyla duyurulur.

TÜRKİYE ULUSAL AJANSI

Duyurunun aslına buradan ulaşabilirsiniz

Bu içerik 14 Mart 2020 tarihinde oluşturuldu ve  en son 15 Mart 2020 tarihinde güncellendi  357 defa incelendi