2019 dönemi KA103 öğrenim / Staj Hareketliliği Hak Kazanan Öğrencilerin Dikkatine

KA103 öğrenim ve staj hareketliliğinden hak kazanan öğrencilerin aşağıdaki durumları dikkate alarak işlem yapmaları gerekmektedir.

1. Seyahat yasağı olmayan ve yüz yüze eğitimi kabul eden kurum ve ülkeler için Erasmus+ hareketliliğinin 2020 – 2021 güz döneminde yüz yüze yapılmasında herhangi bir engel bulunmamaktadır. Bu aşamada hareketlilik yapmak isteyen öğrenciler bölüm koordinatörleri ile irtibata geçerek işlemlere başlayabilirler.
  2. Hareketliliğin yüz yüze ya da çevrimiçi olarak başlaması, ulusal ajans ve kurumumuz tarafından uygun görülmüştür. Hareketlilik gerçekleştirmek isteyen öğrencilerin, hareketliliği nasıl gerçekleştirecekleri (yüz yüze ya da çevrimiçi) tamamen kişinin kendi almış olduğu ve hareketlilik gerçekleştirecek olan kurumun bu konudaki kararlarına bağlıdır. Kurumumuz her ikisine de onay vermektedir. Karşı kurumun ve kurumumuzun bu konudaki talebi doğrultusunda çevrimiçi başlayan hareketlilikler, yüz yüze devam ettirilebilecektir.
  3. Pandemi sürecinin devam etmesi ve bu durumdan kaynaklı olarak hareketliliğin çevrimiçi ya da yüz yüze gerçekleştirilememesi durumunda faaliyetler gerçekleştirilemeyeceği için katılımcı tarafından yapılacak herhangi bir harcama (Uçak bileti, vize ve pasaport ücretleri vs.) mücbir sebep kapsamında değerlendirilmeyecektir (Herhangi bir geri ödeme yapılmayacaktır).
  4. Ulusal ajansın almış olduğu karar doğrultusunda, çevrimiçi hareketlilik süresinde katılımcılar bireysel destek hibesi almaz (Çevrimiçi süresince katılımcıya herhangi bir ödeme yapılmaz). Katılımcılar, yurt dışında fiziksel hareketlilik başladığında hibe almaya hak kazanırlar. Örneğin, 8 aylık bir Erasmus+ sürecinin 4 ayı çevrimiçi 4 ayı fiziksel gerçekleşti ise, sadece 4 ay için hibe ödemesi yapılmaktadır.
  5. Feragat etmek istemeyen ve COVID-19 pandemi sürecinden ötürü bu dönem hareketlilik yapmak istemeyen öğrencilerimizin hakları saklı kalacaktır. Bu hususta aşağıda verilen hareketliliğin tamamlanması için son tarihi dikkate almaları gerekmektedir.
  6. Bu konulardaki duyuruların takibi ve duyuruda yazılanlara uygun davranmak tamamen öğrencilerin kendi sorumluluğundadır.

ÖNEMLİ TARİHLER:

• Hak kazanıp feragat etmek isteyenler dilekçelerini 16.07.2020 (saat 17.00) tarihine kadar Uluslararası İlişkiler Ofisine teslim etmeli ya da dilekçelerinin taranmış hallerini ofis mail adresine (erasmus@cumhuriyet.edu.tr) göndermelidir.
  • 16.07.2020 Hakkından feragat etmek istemeyen, yukarıda 5. maddede belirtildiği üzere hareketliliğini ertelemek isteyen öğrencilerin dilekçelerini mail ya da yüz yüze vermeleri için son tarih.
  • 30.05.2022 tarihine kadar hareketlilikler kesinlikle tamamlanmalıdır. Bu tarihten sonra tamamlanacak tüm hareketlilikler geçersiz sayılacaktır.

Bu içerik 29 Haziran 2020 tarihinde oluşturuldu ve  en son 30 Haziran 2020 tarihinde güncellendi  763 defa incelendi